Verzorging van de overledene

Het verzorgen van een overledene kan op verschillende manieren gedaan worden. Er zijn families die dit graag zelf willen doen. Het kan thuis, in het ziekenhuis, verpleeghuis, verzorgingstehuis of in het uitvaartcentrum mits deze daarop is ingericht.

Wanneer de familie het verzorgen door ons wil laten doen dan hebben wij daar een gespecialiseerd team voor die de overledene respectvol en met grote zorg zal verzorgen.

Wat bij ons gebruikelijk is met de verzorging is dat de overledene word gewassen, netjes word aangekleed, de haren worden gekamd, mond en ogen worden gesloten en de nagels worden schoongemaakt en des gewenst kan er een lichte make-up worden aangebracht.

Ook bij uitvaarten staan de ontwikkelingen niet stil en worden er steeds nieuwe diensten aangeboden. Zo ook op het gebied van verzorgen, waar de komst van de gelaat- en haarverzorging zijn intrede heeft gedaan. Bij gelaat verzorging wordt gebruik gemaakt van de air brush techniek. Hierbij wordt door middel van lucht een dun laagje make-up aangebracht.
Deze techniek wordt gebruikt om de gelaat kleur iets op te halen of om eventuele verkleuringen in het gelaat of handen te camoufleren, denkt u hierbij aan bijvoorbeeld blauwe plekken na een val of infuus. Daar het om een dun laagje gaat is het ook heel goed toepasbaar bij heren, omdat het nauwelijks waarneembaar is en het er heel natuurlijk uitziet. Dames die in het dagelijks leven altijd make up gebruikten kunnen na de air brush ook mooi opgemaakt worden.